Chemtrade International b.v.

Chemtrade International B.V. heeft zich gespecialiseerd in algemene afvalwaterbehandeling bij productiebedrijven; met name afvalwaterreiniging en afvalwaterrecycling. De afvalwaterbehandeling wordt gerealiseerd met compacte installaties, industriële systemen of destillatie- en verdampingsinstallaties; of er nu sprake is van 100 liter of 10.000 liter, wij helpen u graag verder met uw afvalwaterreiniging of afvalwaterrecycling. Onze experts hebben uiteenlopende ervaring op het gebied van afvalwaterbehandeling en bieden voor vele industrieën een oplossing op maat aan.

bandfilterinstallatie

Afvalwaterbehandeling voor iedere industrie

Voor iedere soort afvalwaterbehandeling is er een passende installatie beschikbaar; Chemtrade International B.V. heeft installaties voor afvalwaterreiniging en afvalwaterrecycling beschikbaar. De compacte installaties worden ingezet als het gaat om kleine volumes afvalwaterreiniging; vaak wordt dit gebruikt bij schildersbedrijven, verfspuiterijen, drukkerijen (denk aan inktspoelwater) en voor de reiniging van industriële onderdelen. Zo raakt in de grafische industrie het spoelwater vervuild door inkt; het inktspoelwater is slecht afbreekbaar en milieubezwaarlijk voor het water. Het is dus zaak het inktspoelwater te reinigen om het milieu niet aan te tasten. Met behulp van coaguleermiddelen drijven de chemicaliën samen naar boven in het inktspoelwater, zodat deze gemakkelijk te verwijderen zijn; dit kan zowel met de hand als met een skimmer. Door gebruik te maken van een installatie voor afvalwaterreiniging bespaart u op de afvalkosten en draagt u bij aan een milieuvriendelijke omgeving.

Voor afvalwaterbehandeling van grotere waterstromen (> 500 liter per uur) wordt gebruik gemaakt van industriële systemen. In tegenstelling tot afvalwaterreiniging, waarbij de waterstromen worden gereinigd alvorens deze worden geloosd, wordt bij afvalwaterrecycling het gereinigde water teruggevoerd naar de bron voor hergebruik. Bij de destillatie- en verdampingsinstallaties van Chemtrade International B.V. wordt er ook gebruik gemaakt van afvalwaterrecycling; het teruggewonnen water is tevens van betere kwaliteit dan leidingwater en resulteert in een nihil zoutaandeel. U denkt door gebruik te maken van afvalwaterrecycling niet alleen aan het milieu, maar draagt ook bij aan de kwaliteit van het water tijdens de productie; zo heeft de afvalwaterbehandeling enkel voordelen.

Neemt u gerust contact met ons op om de mogelijkheden voor toepasselijke afvalwaterchemicaliën te bespreken.

Afvalwaterchemicaliën: afvalwaterreiniging

Afvalwaterbehandeling is noodzakelijk aangezien er afvalwaterchemicaliën vrijkomen in de industriële sector. Chemtrade International B.V. biedt afvalwaterrecycling en afvalwaterreiniging aan voor onder andere verf, lak, zeefdruk en lijmafvalwater. Wij verschaffen standaard een vrijblijvend monsteronderzoek om te bepalen in welke mate er afvalwaterchemicaliën zijn vrijgekomen en geven begeleiding in het gehele proces van afvalwaterreiniging of afvalwaterrecycling.

Tijdens het productieproces worden aan het afvalwater chemicaliën toegevoegd; voordat de lozing van het afvalwater plaatsvindt moet deze vrijgemaakt worden van dergelijke milieubezwaarlijke stoffen door middel van afvalwaterbehandeling.

Afhankelijk van de vervuilingsconcentraties wordt er een behandeling gekozen; er worden vloeibare of poedervormige afvalwaterchemicaliën aan het vervuilde spoelwater toegevoegd om de afvalwaterreiniging te realiseren. Deze technieken zijn toepasbaar in bestaande processen van afvalwaterbehandeling. Chemtrade International B.V. heeft de mogelijkheid voor vele industrieën een passende oplossing te bieden door het zeer uitgebreide pakket aan emulsiesplitsers, coagulanten, reactie-scheidingsmiddelen, vlokkuleringsmiddelen, ontschuimers en geurverdrijvers.

Contact gegevens

Chemtrade International B.V.

De Nieuwe Vaart 28
1401 GR Bussum
Postbus 117
1400 AC Bussum

Bankgegevens:
ING Bank rek. nr. 65 33 01 480
IBAN: NL 83 INGB 0653 3014 80
BIC/Swift: INGBNL2A

035 694 74 54

Stuur een mail

Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.