Afvalwaterbehandelingstechnieken

Voor afvalwaterbehandeling zijn diverse afvalwaterbehandelingstechnieken toepasbaar. Afhankelijk van een aantal factoren, zoals belastende stoffen, volume en gewenste resultaat, kan worden bepaald wat een toepasbare techniek en aanpak is.

Afvalwaterbehandelingstechnieken: fysische afvalwaterbehandeling

De eenvoudigste vorm van een afvalwaterbehandelingstechniek is fysische afvalwaterbehandeling. Dit houdt in het scheiden van de vervuiling en waterfractie met enkel mechanische middelen, zoals een zeef, filter of het gebruikmaken van een andere dichtheid, zoals een olie/waterafscheider. Bij bezinking van de vaste delen, worden soms ook cascades gebruikt voor een beter resultaat.

Voor veel afvalwaterstromen volstaat enkel de afvalwaterbehandelingstechniek fysische afvalwaterbehandeling niet. In dat geval is er bijvoorbeeld ook fysisch chemische afvalwaterbehandeling nodig. Dit is bijvoorbeeld bij dispersies en emulsies het geval. Chemtrade International B.V. houdt zich voornamelijk bezig met het fysisch chemisch behandelen van afvalwater.

Biologische afvalwaterbehandeling

Bij de afvalwaterbehandelingstechniek biologische afvalwaterzuivering is het doel om door middel van micro-organismen chemische en organische afvalstoffen uit het water te halen. Hiervoor is een optimaal leefklimaat voor deze micro-organismen van groot belang. Bij biologische afvalwaterbehandeling zorgen levende bacteriën dat de vervuiling verwijdert wordt.

Destillatie- en vacuümtechniek

Bij de afvalwaterbehandelingstechniek destillatie- en verdampinginstallaties wordt het vloeibare medium, waar de vervuiling zich in bevindt, verdampt en blijft een residu van vaste stof over. We bieden deze afvalwaterbehandelingstechniek aan van de firma FIDI GmbH. Dit omvat een serie van destilleermachines voor het recyclen van oplosmiddelreiniging- en ontvettingsproducten: de RS serie. En de DT serie voor het reinigen van vervuild spoelwater. Beiden maken gebruik van het destillatie/verdampingsprincipe.

 

Klik op één van onderstaande buttons om direct door te gaan naar de betreffende pagina: