Destillatie en verdampinginstallaties

Besparing van oplosmiddelhoudende reinigingsmiddelen tot wel 65% en tot 95% op chemische afvalkosten?

In ons programma bieden wij ook destillatie- en verdampinginstallaties van de firma FIDI GmbH aan.
Dit omvat een serie van destilleermachines voor het recyclen van oplosmiddelreinigings- en ontvettingsproducten, de RS serie. En de DT serie voor het reinigen van vervuild spoelwater.
Beiden maken gebruik van het destillatie/verdampingsprincipe.

RS serie
Het assortiment omvat een 4-tal machines met verschillende opties. De installaties uit de RS serie zijn uitgevoerd in vier inhoudsmaten variërend van 12 tot 120 liter per charge. Door gebruik te maken van het eenvoudige destillatiecondensatie principe wordt het verontreinigde oplosmiddel ontdaan van vaste stof, pigmenten, harsen, zouten etc. Zelfs uit emulsies, dispersies en andere chemische verbindingen kan het oplosmiddel deel worden gedestilleerd.
klik hier voor documentatie


DT serie

Het assortiment omvat een 4-tal machines met verschillende opties. De installaties uit de DT serie zijn uitgevoerd in vier inhoudsmaten variërend van 12 tot 120 liter per charge.
Alle machines zijn standaard voorzien van een INOX koelblok wat een optimale werking bevorderd. Het terug gewonnen destillaat is van betere kwaliteit dan leidingwater doordat eventuele bacteriën verwijderd zijn en het zoutaandeel nihil is.
klik hier voor documentatie

vacuümdestillatie
vacuümdestillatie

Neem vrijblijvend contact op!