Emulsies

Processen
In talrijke industrieën komen tegenwoordig in grote mate afvalemulsies en oliehoudend afvalwater voor die zonder chemisch of fysische afvalwaterbehandeling niet geloosd kunnen worden. Emulsies kunnen o.a. vrijkomen bij het maken van lijmen. Maar ook uit de verspanende industrie. Denk hierbij aan boor- en slijpemulsies die vrijkomen bij machines. Het behandelen van afvalwater met emulsies en oliën is mogelijk met samengesteld poederproduct of vloeibare producten en soms met een combinatie hiervan.

Chemie
EFA Chemie heeft een emulsiesplitser ontwikkeld waarmee het mogelijk is om zonder moeilijk technische processen afvalemulsies succesvol te behandelen. De emulsiesplitser destabiliseert de te behandelen emulsies en bewerkt hiermee de scheiding van afval- en schoon water. Er wordt veelvuldig gebruik gemaakt van een emulsiesplitter en een flocculant om de afvalwaterstroom gereinigd te krijgen.

Behandelinstallaties
Afhankelijk van het afvalwatervolume kunnen diverse typen installaties ingezet worden. Eenvoudige manuele of grote geautomatiseerde installaties met diverse ontwateringsmogelijkheden.

Verfspoelwater origineel


Verfspoelwater behandelt

emulsie uitvlokken filteren

Neem vrijblijvend contact op