Inkten/Coatings/Lijmen

Afvalwaterbehandeling voortkomend uit verf, coating, lijm en inktverwerking is een zeer veel voorkomende toepassing die met behulp van Chemtrade International producten gebeurt.

Processen
Dit afvalwater komt vrij bij o.a. drukkerijen, kartonnage bedrijven, coating- en lijmfabrikanten en de verwerkers hiervan. Ook bij de houtindustrie waar veel coating processen en verlijmingen plaatsvinden.

Chemie
Veel toegepast zijn de coaguleermiddelen bij oplosmiddel houdende lakken en reactiesplitsingsmiddelen bij waterlakken.
Incidenteel kan er bij hoge concentratie en complex gebonden zware metalen gebruik gemaakt worden van een zware metalen splitter.

Recycling
Indien het filtraatwater aangewend dient te worden voor hergebruik, voor bijvoorbeeld lijmaanmaak, dan kan er gekozen worden voor een sulfaatvrij en chloride arm product. Hiermee wordt voorkomen dat de concentratie sulfaat en chloride niet verhoogt wordt in het filtraat.

Behandelinstallaties
Het volume van de afvalwaterstromen kan erg verschillen. Wij hebben een zeer breed aanbod in afvalwaterinstallaties. Van zeer compact tot continue of batch installaties die vele kubieke meters afvalwater effectief kunnen behandelen.
Kijk hiervoor bij onze ‘installaties in het hoofdmenu of neem direct contact met ons op.

Neem vrijblijvend contact op