Over ons

Afvalwater en afvalwaterbehandeling is waar het om draait bij Chemtrade International

Algemeen

Chemtrade International B.V. is gespecialiseerd in afvalwaterbehandeling van afvalwater bij productiebedrijven. Al meer dan 30 jaar leveren wij onze diensten aan de industrie om op juiste wijze hun afvalwaterbehandeling vorm te geven. De nadruk ligt op fysisch-chemisch behandeling van het afvalwater.

Chemtrade International B.V. is een kleine organisatie waar de kracht ligt in de betrokkenheid en persoonlijke contacten met de klanten van onze medewerkers.

Chemtrade International B.V. heeft de exclusieve vertegenwoordiging in Nederland van EFA Chemie GmbH. Daarnaast zijn er zeer goede contacten met vooraanstaande producenten op het gebied van afvalwaterzuivering. Hierdoor kunnen wij een zeer breed pakket aanbieden voor het reinigen van afvalwater en wat er hierbij komt kijken.


Afvalwater

Afvalwater komt voort uit verschillende productieprocessen. Dit kan zijn door het spoelen van aanmaakketels, machines, slijpwater, boorwater en zaagwater. Maar ook waswater in gesloten systemen, zoals bij plastic recycling, waar afvalwater bij vrij komt.


Afvalwaterbehandeling

Huidige lozingsnormeringen vragen om een gedegen en specifiek aanpak van de vervuiling, die door productieprocessen in het afvalwater terechtkomen. Denk hierbij aan zware metalen, pigmenten, chlorides, verhoogde CZV en oliën. Deze belastende stoffen dienen uit het afvalwater verwijdert te worden, alvorens dit geloosd of hergebruikt kan worden.

Chemtrade International B.V. levert hiervoor een uitgebreid pakket chemie, die klant specifiek kan worden samengesteld. De chemie voor afvalwaterbehandeling kan bestaan uit; coagulanten, polymeren/flocculanten, reactiesplitsingsmiddelen, emulsiesplitsers en ontschuimers.


Werkterrein

Industrieën waar afvalwaterbehandeling veelvuldig voorkomt, is dan ook het werkterrein van Chemtrade International B.V. Denk hierbij aan de volgende industrieën:

 • Verfproducenten
 • Lakproducenten
 • Inktproducenten
 • Lijmproducenten
 • Steenfabrieken
 • Kartonnagebedrijven
 • Drukkerijen
 • Glasproducenten
 • Metaal en oppervlaktetechniek
 • Natuursteenbewerkers
 • Tapijtproducenten
 • Plastic recyclingbedrijven


Werkwijze

Wij kiezen altijd voor een gedegen aanpak om zo tot de meest effectieve manier van afvalwaterbehandeling te komen. Hierbij nemen we graag een representatief monster van uw afvalwater, zodat wij uw afvalwater kunnen analyseren op gewenste parameters vóór de behandeling en het filtraat na de behandeling. Dit geeft direct een duidelijk inzicht in de effectiviteit, maar ook in benodigde chemie en hoe deze het best is te implementeren in uw situatie of eventueel in een door ons aan te bieden afvalwaterbehandelingsinstallatie.

Wij komen graag een keer bij u langs om uw situatie te bespreken.
Neemt u gerust eens contact met ons op om te zien welke oplossingen wij u kunnen bieden voor uw afvalwater.

uitvlokken polymeer
Afvalwaterbehandelingsinstallatie

Neem vrijblijvend contact op!