Vis/zeevruchten

Om de natuurlijke sappen en structuur van met name diepgevroren vis en zeevruchten te conserveren kunnen Sodium fosfaten gebruikt worden.

Visfilets kunnen door een bad van opgelost STPP (Sodium Tripolyphosphate) gehaald worden om ze te voorzien van een ‘coating’ die zorgt voor het behoud van natuurlijke sappen en smaak. ook zorgt dit voor een proteïnen laag die er voor zorgt dat als de vis diepgevroren wordt deze niet aan elkaar plakt.

Garnalen worden ook door een STPP bad gehaald alvorens te koken om ze makkelikjer te kunnen verwerken en te pellen. ook hier zorgt het fosfaat voor een betere vochtretentie en kleurbehoud.

Schelpdieren kunnen middels vacuüm of dip methodes van een fosfaatoplossing voorzien worden. Hiermee kan voorkomen worden dat er vocht verloren gaat en de schelp houd hiermee zijn structuur en smaak.

Surimi is het basismateriaal voor analoge visproducten. Productie van Surimi is gebaseert op een oude Japanse techniek. Visfilets worden gehakt en via een specifiek procedé bewerkt. Fosfaat blend worden gebruikt om de proteïnen te beschermen tegen denaturatie bij invriezen en diepvriesopslag. Blend uit onze Carfosel range zijn hier bij uitstek geschikt voor.

fosfaten food grade

Neem vrijblijvend contact op!