Technische fosfaten

Reinigingsmiddel

Gezuiverde fosforzuren en fosfaten combineren een aantal bruikbare eigenschappen voor de productie van industriële en huishoudelijke reinigingsmiddelen.
Gezuiverd fosforzuur wordt voornamelijk gebruikt voor het vervaardigen van ‘zure’ detergentia die het meest effectief zijn op kalk,roet, lijm en zuivelderivaten.
Fosfaten presteren beter op vet en olie.
Meest gebruikt is hierbij de STPP (Sodium Tripolyphosphate), waarvan wij een twintigtal hebben ontwikkeld elk met zijn eigen toepassingsgebied.

 

Metaalbehandeling

Gezuiverde fosforzuur en fosfaten worden gebruikt in het proces van fosfatering van metalen oppervlakken. Deze toepassing vermindert het risico van metaalroest, zorgt voor elektrisch isolatie en verbeterd de hechting van verf aan het behandelde oppervlak. Bovendien, deze verschillende producten worden ook gebruikt voor metalen oppervlakken reiniging en productie van magnetische elektrische bladen. Gezuiverde fosforzuur en fluor derivaten worden ook gebruikt in de aluminiumindustrie.

 

Waterbehandeling

Fosfaten en gezuiverde fosforzuur helpen het risico van leidingen verminderen tast, te voorkomen dat de nederlegging van kalk, beheren van de pH van het water en beheren van rode en zwarte likeuren. Sommige fosfaten, alsmede de gezuiverde fosforzuur deelnemen aan de biologische zuivering van industriële en afval wateren. Fluor derivaten zoals NaF en SSF worden gebruikt in de fluoridering van water in veel landen.

Neem vrijblijvend contact op!